Pozyskaliśmy środki na Festiwal

Szczecinecka Fundacja na rzecz osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych pozyskała po raz kolejny środki na współorganizację Europejskiego Małego Festiwalu Filmowego „Integracja TY i JA”. Na organizację tegorocznej edycji festiwalu pozyskano 10 000,00 zł w ramach programu społecznik na lata 2019/2021.

Będzie to już 16. Edycja festiwalu, którego głównym organizatorem, od samego początku, jest Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Szczecinku.

Głównym celem tego festiwalu jest integracja środowiska osób niepełnosprawnych z osobami pełnosprawnymi poprzez projekcje filmów, koncerty, wystawy i wywiady ze znanymi osobami, które doświadczyły niepełnosprawności. Podczas tegorocznej edycji małego festiwalu filmowego „Integracja TY i JA” nie zabraknie filmów nominowanych do nagród.  Hasłem przewodnim tegorocznego festiwalu jest „Praca-życie-scenariusz dla każdego”. Uroczystą galę, która odbędzie się 3 września, w kinie Wolność w Szczecinku uświetni koncert pn. „Śpiewające fortepiany – koncertowo i z humorem” Majewski & Tylman. Wstęp na wszystkie festiwalowe wydarzenia jest bezpłatny.